zondag 15 januari 2017

KPN Cup 9 en 10

Afgelopen vrijdag klonk om 19.30 uur het startschot voor alweer de negende KPN Cup wedstrijd in Rotterdam. In de tunnelbaan van Rotterdam is het altijd een rare en harde wedstrijd, dus zaak voor de hele ploeg om goed voorin mee te rijden. En het klopte, vanaf ronde 1 ging het hard en werd er constant aangevallen. Het werd een ware slijtageslag met veel afvallers. Ik was aan het begin van de wedstrijd eventjes vooruit samen met Lisa van de Geest, helaas hield dit geen stand. Daarna reed Lisa weer lang weg, het peloton werkte goed samen en legde zich er niet bij neer. Er werd door meerdere ploegen hard gereden om haar terug te rijden. Uiteindelijk pakten we haar terug en was dat het moment voor mij om weer weg te rijden. Samen met nog twee rijdsters hadden we een groot gat, maar ook dit hield geen stand. Het werd uiteindelijk een eindsprint.
Aggie, Ankie en ik vonden elkaar goed in de finale. Helaas raakte Ankie ons kwijt, maar Aggie en ik zaten perfect. Aggie trok 600m voor de finish de sprint aan. Uiteindelijk werden we 3e, 4e, 20e, 27e en werden we eerste in het dagploegenklassement. Alleen de sterksten waren overgebleven, voor rookie Nienke een goede prestatie. Dit was een goede opsteker voor de hele ploeg.

Na de wedstrijd vertrokken we snel naar het Vd Valk hotel in Ridderkerk, want morgen staat er nog een wedstrijd op de planning. Nadat we nog heerlijk hadden gegeten in het hotel was het op tijd naar bed.

Na een prima ontbijtje hebben we nog lekker met de CENNED ladies een uurtje buiten gefietst, daarna douchen, schaatsen slijpen eten en rusten. Om 16.00 uur gingen we op weg naar de volgende wedstrijd in Alkmaar.

Op de Meent in Alkmaar stond veel wind en met ook alle toppers en sprintkanonnen aan de start zou het weer een zware wedstrijd worden. Ook vandaag zaak om goed voorin mee te rijden. Vandaag reden we ook weer een goede wedstrijd, we zaten bij bijna alle ontsnappingen. De rol van Nienke wordt steeds belangrijker, namelijk opvangen na een ontsnapping zodat we weer goed gepositioneerd zitten. Vandaag draaide het uit op een eindsprint. Waar we elkaar vrijdag in Rotterdam heel goed vonden lukte het vandaag door de chaotische finale helaas niet. Uiteindelijk werd ik 11e, Aggie 27ste Ankie 28ste en Nienke 33ste.

Groetjes Laura