zondag 3 augustus 2014

trainingsweekend in Zeeland

Team Cenned test de gastvrijheid in Zeeland en de veiligheid in Meerkerk.

Zaterdag 2 augustus zijn we met Team Cenned afgereisd van het hoge noorden naar Zeeland voor een trainingsweekend. Vanuit Groningen, Hallum en Leeuwarden kruisten de wegen van Alida, Ankie en mij in Joure om gezamenlijk in de Cenned bus naar de familie Pasveer in Arnemuiden af te reizen. In Meerkerk is Birgit vanuit Amsterdam ingestapt in de bus. Deze tussenstop hebben we gecombineerd met een koffiepauze bij de Starbucks!

In Arnemuiden aangekomen hadden we een warm welkom bij de familie Pasveer. Het ontbrak ons werkelijk aan niks! Bij aankomst werd de bus zelfs vakkundig over de brug bij het mooie huis geparkeerd door niemand minder dan de neef van Alida, Cees Pasveer ;-)! Thee, koffie en versgebakken cake en koek stond klaar. De bovenverdieping was ingericht tot een luxe hotelkamer met 5 bedden, bedlampjes en voldoende stopcontacten voor de smartphones.
Na de koffie en de lunch hebben we een duurblok gefietst. Annemarie had een mooie route uitgekozen via de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. Er stond een pittige wind en we hebben genoten van de frisse zeelucht van Zeeland. Bij terugkomst in huize Pasveer stond de barbecue aan met een uitgebreid sortiment aan vlees, vis, salade, broodjes etc! Het werd een gezellig BBQ-avondje die eindigde, na een strandwandeling, bij de houtkachel in het buitenverblijf!
Zondagochtend luidden de klokken van Arnemuiden de volgende training in. Elastiek- en sprongtraining met gevaar voor eigen leven! Alida kon nog net een ‘aanval’ van een iets te dikke bruine labrador ontwijken. Diezelfde labrador vond de bidon van Birgit ook wel lekker waardoor Birgit geen water meer had tijdens de training. Gelukkig heeft iedereen het er heelhuids vanaf gebracht. We konden bijkomen tijdens de koffie en lunch met warme broodjes zodat we ’s middags weer fris en fruitig aan de fietstraining konden beginnen.

Rond een uur of vier zijn we weer vertrokken voor de reis naar het noorden. Tijdens de koffiepauze bij de Starbucks op de terugweg hebben we getest “Hoe veilig is Meerkerk”. Het was erg gezellig bij Job van de Starbucks, maar toen we weer bij de bus kwamen zagen we tot onze grote schrik dat we de deur van de bus wagenwijd open hadden laten staan!!! In de bus lagen namelijk de smartphones en portemonnees voor het oprapen! Alles lag er nog in…. we hebben erg veel geluk gehad!
Het was een geslaagd weekendje wat wel anders had kunnen aflopen!

Hierbij willen we nogmaals de familie Pasveer bedanken voor alle goede zorgen en de gastvrijheid!

Maria Sterk.