maandag 26 augustus 2013

Dag 2, Zwarte Woud

Route: Brandenberg - Schönau - Belchen - Wiedener Eck - Münstertal - Staufen - Bollschweill - Schönberg - Lacgackern - Schauinsland - Todtnau – Brandenberg

8:30 uur, tijd voor het ontbijt. We lijken allemaal de dag van gisteren goed verteerd te hebben, en de weg ziet er gelukkig droog uit in tegenstelling tot gisteren. Maar het is nog wel behoorlijk fris en dus gaan de armstukken, beenstukken en windvanger gewoon weer aan. Na nog geen 10km staat de eerste klim al op het programma, naar de Belchen. Het is een klim van ongeveer 10km, met af en toe stukjes met een stijgingspercentage van boven de 10%. Gelukkig wordt het al wat warmer, na de afdaling gaan de arm- en beenstukken uit en het zonnetje begint zowaar te schijnen. Op weg naar de tweede lange klim van vandaag, naar Schauinsland, komen we onverwacht een gemeen kort klimmetje tegen met een stuk van ruim 12%. Helaas hebben we maar weinig tijd om van deze onaangename verrassing bij te komen, want na een korte afdeling staan we aan de voet van de klim naar Schauinsland. Ook deze klim is redelijk steil in het begin, maar aan het einde gelukkig goed te doen. Samen met Annewil rij ik flink door tot op de top en niet veel later bereikt ook onze Bennie de top. Margryt heeft het iets zwaarder, maar ook zij bereikt uiteindelijk de top.

Bij thuiskomst werd er natuurlijk eerst goed gegeten, alle verbrandde calorieën moesten aangevuld worden. En terwijl Alida haar rondje op de fiets rijdt, besluiten de vier dames om de plaatselijke supermarkt ‘Penny’ onveilig te maken. Er worden uiteraard alleen gezonde aankopen gedaan ;-)

Liefs, Birgit